Ny företagsform och nytt företagsnamn

Våra tjänster har blivit mer efterfrågade för varje år och därför har vi valt att från och med 1 oktober 2016 driva företaget som aktiebolag. Vi har nu en stabil kundkrets med flera återkommande kunder vilket gör att det finns en helt annan möjlighet att planera arbetstiden. När företaget kommer drivas som aktiebolag passar vi även på att ändra företagsnamn till Hermansson Byggkonsult AB. 

Nya uppdrag och summering av 2015

Sedan årsskiftet har Jämtlands byggkonsult- & utbildning arbetat som underkonsult åt Isotimber AB som stöd när det kommer till tekniska beräkningar, utformning av detaljlösningar och andra byggnadstekniska frågor. Isotimber har expanderat kraftigt de senaste åren och det märks att det finns ett stort intresse och efterfrågan efter deras produkter. Om ni är intresserade att läsa mer om Isotimbers produkter, ta då gärna en titt på deras hemsida www.isotimber.se

Utöver arbete som underkonsult åt Isotimber har Jämtlands byggkonsult & utbildning hittills utfört projektering av en rad om- och tillbyggnader åt privatpersoner, upprättande av konstruktionshandlingar åt byggföretag och arbete med projektering av Jämtlands första (?) earth sheltered home som är ett snyggt sätt att utnyttja markens naturliga förutsättningar. Om ni är nyfikna på vad som menas med denna typ av hus kan ni kolla in någon av följande länkar http://www.inspirationgreen.com/earth-sheltered-homes.html eller http://www.earthshelter.com/.

Vidare är även samtliga projekt för 2015 nu avslutade och när året summeras har vi utfört 25 uppdrag i varierande storlek. Jämfört med 2014 ökade omsättningen med 287% vilket är otroligt glädjande och en utveckling som vi knappt vågat hoppats på. De flesta av projekten under 2015 var åt återkommande kunder där samarbetet i många fall fortsätter i nya projekt under 2016.

Ett axplock med höstens projekt

Under hösten har vi anlitats för en mängd olika projekt. Vi har haft ett antal projekt med tillbyggnader av befintliga hus, både lokalt i Östersund men även på andra orter i Sverige och då främst i Mälardalen. Utöver dessa projekt har vi gjort beräkningar för ett antal avväxlingsbalkar i lägenheter och villor när ägaren vill riva en befintlig vägg för ändrad planlösning i sin bostad.

Under september och oktober har vi även arbetat med konstruktionshandlingar för fritidshus i den jämtländska fjällvärlden. Till källarvåningen har Thermomur använts som yttervägg vilken är en produkt som ger en vägg med goda energiegenskaper och hög bärförmåga. Bjälklaget har utformats med så kallat combideck från Armat vilken är en sorts kvarsittande form och samverkar med betongen. Ingen form behöver byggas för gjutning av bjälklag utan combideck har denna funktion vilket underlättar själva produktionen och bjälklaget kräver inte heller särskilt mycket höjd. 

Detta är några typiska uppdrag som kommit in under hösten och utöver dessa har vi även haft utbildningsuppdrag i Tekla Structures och allmänna kurser inom byggteknik. 

Redan nu är många avtal påskrivna för nya projekt och vi ser med tillförsikt fram emot dessa uppdrag som exempelvis omfattar dimensionering av högre stödmurar, om- och tillbyggnader av äldre småhus och ett antal utbildningsuppdrag i byggkonstruktion med beräkningsprogram samt trä- och betongprojektering i Tekla Structures.

 

Dags för semester!

Maj och juni har varit hektiska månader med många varierande projekt. Lokalt i Östersundstrakten har vi bland annat projekterat om- och tillbyggnad av en villa från 30-talet med ytterväggar i massivt trä, ombyggnation av fritidshus till permanent boende och nybyggnationer av ett antal fritidshus. På andra orter har det mestadels handlat om tillbyggnader eller ombyggnationer utav villor.

Nu när sommarens riktiga värme kommit till Sverige passar även vi på att ta semester men från mitten av augusti kör vi för fullt igen där det redan nu finns projekt som väntar på att bli slutförda. 

Om ni går och funderar på att bygga men behöver konstruktionsritningar eller dimensionera konstruktioner, tveka inte att ta kontakt med oss så hjälper vi er.

Trevlig sommar!

Våren är här....

Ett tydligt vårtecken är en ökad efterfrågan av konsulttjänster vid byggprojekt som ska utföras så fort vintern (tjäle och snö) lämnat sitt grepp om marken. Den senaste tiden har vi fått många nya projekt vilket är glädjande. Som privatperson har kanske hela vintern ägnats åt planering av en tillbyggnad eller ombyggnad av befintligt hus och då vill man verkligen kunna sätta igång så fort som det är möjligt.

Vi har fortfarande möjlighet att ta oss an ytterligare ett fåtal projekt under maj men sedan har vi full beläggning. Om ni är i behov av tekniska beräkningar, konstruktionshandlingar eller någon annan typ av stöd för att kunna genomföra ert projekt; ta då gärna kontakt med oss.

Jämtlands byggkonsult & utbildning utökar sin verksamhet till Göteborg....

.... åtminstone under fem dagar i januari 2015. Efter rekommendation från Tekla centralt, har vi fått äran att hålla i utbildning för Tekla Structures (stål och betong) och Tekla BIMsight hos Handelsakademins utbildning 3D-projektör med kompetens som BIM-samordnare. Det känns glädjande att vi fått detta förtroende och visar på att vi har möjlighet att ta liknande uppdrag över stora delar av Sverige. Så länge det finns förbindelser från Östersund finns det inga hinder! 

Vi vill samtidigt passa på att önska alla en riktigt god fortsättning och ett gott nytt år!  

2014 närmar sig sitt slut

2014 börjar närma sig sitt slut och inte hade vi kunnat tro att Jämtlands byggkonsult & utbildning redan efter ett par månader skulle haft denna utveckling! Trots minimal marknadsföring har vi haft många uppdrag av varierande karaktär som exempelvis projektering av tillbyggnader, upprättande av bygglovshandlingar samt utbildning av högskoleingenjörer inom byggnadsteknik. Nu satsar vi mot 2015, dels genom lansering av en ny hemsida där vi hoppas kunna nå fler kunder som vill bygga på ett mer effektivt sätt!